Donald Sturrock schreef biografie van Roald Dahl

Geplaatst: 04/05/2011 in Personalia van auteurs

Roald Dahl is een van ‘s werelds grootste schrijvers. Wie heeft er níét een boek van zijn hand gelezen? Uit een recente peiling blijkt dat Dahl de meest favoriete Britse auteur is, en daarmee verslaat hij zelfs de succesvolle Harry Potter-auteur J.K. Rowling. Een biografie over de schrijver van beroemde verhalen als De GVR, De Heksen en Sjakie en de chocoladefabriek zal dan ook velen aanspreken.
De man achter de verhalen bleef altijd een groot raadsel. Dahl was een vastberaden avonturier, een eeuwig kind, die als publiek figuur vooral bekendstond om de ongezouten manier waarop hij zijn mening gaf over taboeonderwerpen.
Sturrock heeft voor zijn boek gebruikgemaakt van uitgebreid en nieuw bronmateriaal. Toen hij driehonderd nog onbekende brieven van Roald Dahl op het spoor kwam, besloot hij de biografie zelfs met een jaar uit te stellen en die nog eens grondig te herzien. Het betrof de correspondentie tussen Roald Dahl en zijn beste vriend, Charles Marsh, die een periode van meer dan twintig jaar beslaat.

Bron: http://www.boeken-over-boeken.nl/?p=3736

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s