Top 10 van meest bruikbare kookboeken aller tijden

Geplaatst: 18/04/2010 in Boeken Top 10

Niet Jamie Oliver, Gordon Ramsay of Nigella Lawson, maar chef-kok Simon Hopkinson van restaurant Bibendum in Londen heeft het meest bruikbare kookboek aller tijden geschreven. De Britse restaurantkok troeft daarmee de populaire en succesvolle tv-koks af.

Hopkinsons boek Roast Chicken and Other Stories werd gekozen door een deskundige vakjury. De jury prees vooral de compacte beschrijvingen van de restaurantkok in met opvallende foto?s gevulde dikke boek. Van de grote groep celebrity-koks uit Groot-Brittannie zien we alleen Delia Smith en Rick Stein terug in de top-10.
De culinaire encyclopedie Larousse Gastronomique, ook wel de culinaire bijbel genoemd, kreeg geen plaatsje in de ranglijst. Volgens de jury is het boek te zwaar, te duur en te Frans. Het boek zou volgens de jury overschat, alleen geschikt voor ingewijden en bekrompen. ?De Britse keuken moet van ver komen en we hoeven niet altijd af te gaan op de Franse keuken?, meldt het blad Waitrose Food Illustrated, publicist van de ranglijst.

De top10
1. Roast Chicken and Other Stories: Simon Hopkinson with Lindsey Bareham
2. Delia Smith?s Complete Cookery Course
3. Real Fast Food: Nigal Slater
4. The River Cottage Meat Book: Hugh Fearnley-Whittingstall
5. A New Book of Middle Eastern Food: Claudia Roden
6. Leith?s Technique Bible: Susan Spaull and Lucinda Bruce-Gardyne
7. Elizabeth David Classics
8. Rick Steins?s Seafood School Cookbook
9. Chez Panisse Cafe Cookbook: Alice Waters
10. The Cook?s Companion : Stephanie Alexander

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s