Superman strip levert 1 miljoen dollar op

Geplaatst: 18/04/2010 in Varia

Naast superheld is Superman nu ook de man van 1 miljoen. Onlangs heeft het eerste deel uit de stripboekreeks van de man met de rode cape namelijk 1 miljoen dollar (735.000 euro) opgebracht tijdens een internetveiling.

Superman strip levert 1 miljoen dollar op

Het ging om een zeldzame en in perfecte staat verkerende eerste druk van het allereerste exemplaar uit de serie Action Comics. Het nummer werd volgens stripwebsite Comicconnect.com in juni 1938 voor het eerst uitgebracht. Het boekje kostte toen tien dollarcent. In het eerste Superman avontuur wordt de held voorgesteld aan het publiek. Het verhaal gaat over de geboorte van Superman op de planeet Krypton en hoe hij op aarde terecht kwam.

Van de hele toenmalige oplage zijn naar schatting nog slechts honderd exemplaren overgebleven. De strip is daarmee een zeldzaamheid geworden. Het vorige exemplaar dat in 2009 via een online veiling aan de man gebracht werd was in veel slechtere conditie. Daar werd toen toch nog 317.000 dollar voor neergeteld door een stripliefhebber. Echt een super-strip dus!

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s