Saskia Noort wint Franse publieksprijs

Geplaatst: 18/04/2010 in Internationale prijzen

Saskia Noort wint Franse publieksprijs

Saskia Noort heeft gisteren in Parijs de Prix SNCF du Polar ontvangen voor Petits meurtres entre voisins, de Franse vertaling van De eetclub (2004). De Prix SNCF du Polar is een belangrijke Franse lezersprijs, vergelijkbaar met de Nederlandse NS Publieksprijs. Ook deze Franse prijs wordt gesponsord door de spoorwegen. Op alle treinstations in Frankrijk hangen nu posters van Saskia Noort en haar boek.

Saskia Noort is erg ingenomen dat haar boek door de Franse lezers is gekozen als beste Europese thriller van 2009: ‘Een mooiere prijs kun je je als auteur niet wensen, waardering van het publiek, dat is echt geweldig!’ De twee andere genomineerden waren Helene Tursten met Un torse dans les rochers en Sharon Bolton met Sacrifice. Nick Stone ging haar voor in 2009 met Tonton Clarinette.

In Nederland zijn inmiddels bijna 500.000 exemplaren van De eetclub verkocht. De vertaalrechten zijn aan vijftien landen verkocht. Het boek verscheen in Albanië, Engeland, Rusland, Griekenland, Brazilië, Bulgarije, Duitsland, Finland, Zweden, Denemarken, Noorwegen en Italië. Naar verwachting zal de verfilming eind 2010 in de bioscoop te zien zijn. In maart verschijnt van Noort de verhalenbundelAfgunst/Een goed huwelijkAfgunst was in 2007 het geschenkboekje bij de actie Juni – Maand van het Spannende Boek.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s