Hommage aan Hugo Claus in Stuttgart

Geplaatst: 18/04/2010 in Varia

Hommage aan Hugo Claus in StuttgartDe literaire organisatie Het beschrijf en Literaturhaus Stuttgart brengen nu woensdag samen hulde aan wijlen Hugo Claus in de Duitse stad Stuttgart. De Nederlandse auteur Cees Nooteboom en de Duitse dichter Joachim Sartorius praten over de betekenis van het beeldend en literaire oeuvre van hun vriend, en lezen voor uit zijn werk.

Een selectie archiefbeelden over en met Claus wordt getoond. Woensdagavond is ook de feestelijke opening van “Wortlos”, een unieke tentoonstelling met een selectie uit het beeldend werk van Hugo Claus samengesteld door Veerle Claus. De tentoonstelling is in Stuttgart te bezichtigen tot 16 april.

De Duitse Claushommage is het resultaat van een internationale uitwisseling tussen Het beschrijf en Literaturhaus Stuttgart. Eerder organiseerde Het beschrijf een grote meertalige lezershommage in Passa Porta, het internationale literatuurhuis in het centrum van Brussel (“Clausmarathon”, 4 oktober 2009).

Hugo Claus overleed op 19 maart 2008 in het Antwerpse Middelheimziekenhuis. Hij leed aan de ziekte van Alzheimer en vroeg om euthanasie.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s