Biografie van Eric Smit hoeft niet gerectificeerd te worden

Geplaatst: 18/04/2010 in Varia

Rechter wijst eisen Nina Brink af; Biografie van Eric Smit hoeft niet gerectificeerd te worden

In het kort geding dat zakenvrouw Nina Brink had aangespannen tegen journalist Eric Smit en Uitgeverij Prometheus/Bert Bakker, heeft de rechtbank van Amsterdam vandaag alle vorderingen van Brink afgewezen.

Brink had aangevoerd dat Smit ten onrechte melding had gemaakt van onwettige praktijken bij het bedrijf A-Line en van frauduleuze praktijken bij de overname van A-Line door Newtron. Voorts verzette zij zich tegen het gebruik van haar portret op het omslag van haar boek. Ten slotte vond zij dat er geen sprake was van hoor en wederhoor.

De rechtbank vindt dat Brink er niet in is geslaagd om het bronnenmateriaal van Eric Smit over A-Line en de overname door Newtron voldoende te weerleggen, dus Eric Smit hoeft niet te rectificeren. Ook is Brink door Smit voldoende ruimte tot hoor en wederhoor geboden, en mag het portret ook op de biografie worden gebruikt. Daarvoor is Brinks toestemming niet nodig.

De beslissing van de rechtbank betekent dat het boek gewoon in de handel mag blijven, zonder erratumvel of correctie-advertenties in dagbladen. De boekhandel meldt dat de verkoop zeer goed verloopt. In de Bestseller 60 steeg het boek deze week van de 29e naar de 7e plaats.

De uitgeverij bereidt inmiddels de vierde druk voor. Tot op heden werden 25.000 exemplaren van het boek verkocht.

‘Nina. De onweerstaanbare opkomst van een power lady’ van Eric Smit is overal in het land en op internet verkrijgbaar. Prijs € 19,95. ISBN 978 90 446 1465 7

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s