Biografie Khaled Hosseini

Geplaatst: 17/01/2010 in Personalia van auteurs

Biografie van Khaled Hosseini

Khaled Hosseini werd geboren in Afghanistan. Zijn vader werkte op het ministerie van buitenlandse zaken, zijn moeder was lerares op een middelbare school voor meisjes. 

De familie woonde kort in Teheran, Iran en verhuisde in 1976 naar Parijs, Frankrijk, waar vader Hosseini een nieuwe baan kreeg. Uiteindelijk vroeg het gezin politiek asiel aan in de Verenigde Staten, omdat Afghanistan inmiddels bezet werd door de Sovjet-Unie. 

Hosseini volgde zijn middelbare school in San Jose en ging geneeskunde studeren in San Diego. Hij behaalde zijn doktersgraad en werkte een jaar als dokter, toen hij in 2003 zijn eerste roman schreef: ‘De vliegeraar’. De roman werd wereldwijd een succes. Het boek vertelt over de periode van de val van de monarchie in Afghanistan tot de val van de Taliban. In 2007 werd het boek verfilmd door Marc Forster onder de titel The Kite Runner.

In 2007 verscheen ook Hosseini’s tweede boek ‘Duizend schitterende zonnen’. Ook dit boek ontving goede kritieken en werd een bestseller. De rechten voor de verfilming van het boek zijn in handen van Columbia Pictures. Steven Zaillian (Schindler’s ListGangs Of New York) schrijft het filmscript.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s